יש פתרונות כל כך נוחים וכל כך מובנים מאליהם, שאנחנו שוכחים שבעצם מדובר בפתרון שבלעדיו החיים המשפחתיים היו קצת יותר מורכבים.
דמיינו לכם עד כמה האירוח היה מתיש אם שולחנות האוכל הנפתחים לא היו קיימים.
חלקינו היינו מוצאים את עצמנו עם שולחן אירוח ענק, שכאשר המשפחה המצומצמת מתכנסת סביבו, צריך להרים את הקול כדי להגיע לקצה השני של שולחן האוכל (שלא לדבר על העברת המלחייה). חלקנו היינו מוצאים את עצמנו עם שולחן פצפצון, שבו מרפקי האורחים נוגעים זה בזה (במקרה הטוב) או שצריך להושיב מישהי בקצה השולחן (ואז מה יהיה על החתונה בשבע השנים הקרובות?) וחלקנו היינו מוצאים את עצמינו פותרים פאזל של הצמדת שולחנות נפרדים בגדלים שונים…
שולחנות האוכל הנפתחים הפכו את חווית האירוח להרבה יותר קלה, הרמונית ונעימה – כך שבלתי אפשרי לדמיין אירוח בלעדיהם.
תוכן עניינים
המגוון העצום והמרשים של מנגנוני פתיחה
האם ידעתם ששולחנות אוכל נפתחים הומצאו כבר במאה ה-19, בשיאה של המהפכה התעשייתית? מאז מנגנון הפתיחה עבר גלגולים רבים – שכולם נועדו למטרה אחת, להפוך את חוויית האירוח לנטולת מאמץ (לפחות בכל הנוגע לפתיחת השולחן.)
הקלאסיקה העל זמנית – השולחנות המלבניים
גם שולחנות האוכל המלבניים הקלאסיים, עברו שינויים רבים. השולחנות הנפתחים הראשונים היו מבוססים על מסילות עץ עם לוחות נפרדים להרחבת השולחן. מנגנון פתיחה זה הצריך התעסקות רבה שהיא הדבר האחרון שחסר לנו בערב האירוח העמוס.
השולחנות המלבניים הנפתחים של היום (טוב, לפחות הטובים שביניהם…) הופכים את ההתארגנות להרבה יותר ידידותית לכל משתמש. מכיוון שפלטת ההרחבה היא חלק ממנגנון מובנה, אפשר לפתוח את השולחן בכמה שניות בודדות ובתנועה פשוטה וחלקה.
תוכלו למצוא מגוון ענק של שולחנות כאלה אצלנו בזגה – שמאפשרים פתיחה קלילה בלי להתפשר לרגע על אסתטיקה וסטייל.
שולחנות עגולים נפתחים
אין צורך לפחד יותר משולחנות עגולים נפתחים, להיפך מנגנוני הפתיחה המתקדמים של שולחנות האוכל העגולים יעניקו לכם נוחות ופונקציונליות, לצד האינטימיות הקסומה של שולחן עגול.
קחו לדוגמה את שולחן מדריד המהמם שלנו, שולחן עגול עם שתי כנפיים הטמונות בגוף השולחן ומנגנון פתיחה חלק כמו חמאה.
שולחנות הקונסולה הנפתחים
כן, קראתם נכון את הכותרת, מדובר בקונסולה דקורטיבית רזה הנפתחת לפינת אוכל גדולה ומרשימה.
פתרון זה הוא סוג של "מהפכה" עבור בעלי הדירות הקטנות, שרוצים ליהנות מהאפשרות לארח כמות גדולה של אנשים. הקונסולות מתאימות גם לחובבי המינימליזם, שמעוניינים בכמה שיותר ניקיון עיצובי.
והמדהים הוא שאצלנו בזגה פתיחת הקונסולה הקטנה והפיכתה לפינת אוכל גדולה, היא הכי פשוטה שיש. בעזרת מנגנון הפתיחה הגאוני, תצליחו להרחיב את הקונסולה באפס מאמץ.
שולחנות נפתחים המשנים צורה
לפעמים, כל מה שחסר לנו כדי לשמור על הקו העיצובי בחלל, הוא שולחן מלבני שנפתח לשולחן מרובע ואולי להיפך? גם פתרון זה קיים בעולם הקסום של מנגנוני השולחנות הנפתחים.
תראו לדוגמה את שולחן הלוטוס החדש שלנו. בעזרת מנגנון פתיחה חכם וידידותי למשתמש, הוא יכול להשתנות בקלילות משולחן מלבני, לשולחן ריבועי רחב ומרווח.
להוציא את מד המטר!
הגיע הזמן להתחיל בשלב הראשון והבסיסי ביותר להתאמת שולחן נפתח – שלב המדידות.
בשלב זה עליכם לתכנן את יישום שולחן האוכל גם בגרסה הסגורה וגם בגרסה הפתוחה שלו (פעמים רבות אנשים שוכחים את הגרסה הפתוחה.)
לאחר שקיבלתם מושג בנוגע לגודל השולחן הרצוי לכם – פתוח וסגור – דאגו להשאיר לפחות 90 ס"מ מרווח בין השולחן לקירות ולרהיטים – מרווח זה יבטיח מעבר נוח ונעים לכם ולאורחים גם בארוחות משפחתיות בהם השולחן סגור וגם באירוח של אורחים רבים.
התאמת הצורה
בים הצורות והאפשרויות, קל מאוד ללכת לאיבוד… אך למרבה המזל התאמת הצורה לחלל היא הגיונית מאוד.
נתחיל בבחירת הצורה הנכונה לפי הפונקציונליות המועדפת: שולחנות מלבניים מאפשרים אירוח מספר גדול של אנשים תוך ניצול מקסימלי של מקום, בעוד ששולחנות עגולים מאפשרים אירוח אינטימי יותר, המאפשר שיחה קולחת בין כל המסובים. מהבחינה הזאת, השולחנות הריבועיים דומים לשולחנות העגולים, בתוספת האפשרות לשילוב מדויק יותר בחלל ובסטייל העיצובי.
ישנן נגיעות נוספות שמשדרגות כל חלל כמו למשל – בשולחנות אוכל עגולים – שילוב שטיח ואמצעיים דקורטיביים עגולים ובעלי קווים חלקים, ואילו בשולחנות ריבועיים העדיפו קווים חדים יותר וצורות מרובעות.
אנחנו מאחלים לכם שהשולחנות הנפתחים בקלילות יהפכו את חווית האירוח שלכם לנעימה יותר, ויעניקו לכם ולבני משפחתכם המון רגעים מאושרים ונעימים סביב השולחן הנפתח, למשך שנים רבות.
שימו לב, שאצלנו בזגה יש אחריות של 3 שנים על כל המסילות של שולחנות האוכל הנפתחים.