מכירים את עיקרון השמונים עשרים?
העיקרון הזה, שנקרא גם עיקרון פארטו, מדבר על כך שאפשר להשיג 80% מהתוצאות ב-20% מהמאמץ. והוא בהחלט בא לידי ביטוי בשלל תחומים בחיים שלנו, כולל הארוחות הטעימות ביותר שהן גם הכי פשוטות להכנה – למשל, שניצל ופסטה אדומה.
אז לאחר שטרחתם ובישלתם ארוחת שף לאורחים שלכם, תוכלו להרשים אותם בפינת אוכל מעוצבת, שתגרום להם לגהק מרוב התלהבות. וכן אתם תעשו זו ב-20% מאמץ! קבלו במחיאות כפיים את: הטקסטילים, הסכו"ם, הסרוויסים… ועוד כמה דרכים פשוטות להקסים את האורחים.
תוכן עניינים
טיפים לעיצוב פינת אוכל חגיגית ואלגנטית
האסתטיקה הלבנה העל זמנית, היא אפשרות נהדרת ליצירת חוויית אירוח אלגנטית וקסומה בפינת האוכל.
נבחר במפה לבנה ואלגנטית בלבן על מלא או בגווני Off White חמימים יותר ונשלב אותה עם החבר הכי טוב – הזהב. בסידור השולחן הזה כלל המפתח לבחירת טקסטילים הוא שילוב ומשחק בין שני המרקמים – ככל שהתחושה בין שני הבדים תהיה שונה ומיוחדת יותר, כך העיצוב יהיה עשיר יותר.
למשל על המפה הלבנה המבריקה תניחו ראנר מוזהב או מפיות בגווני זהב עדינים. כדי שהתפאורה לא תצא מוגזמת מדי, גוון הזהב צריך להיות עמום יותר (גם גווני הבז' מסתדרים מצוין בפלטת צבעים זאת, לכל מי שהזהב פחות מדבר אליו).
מכאן נמשיך לסכו"ם – אין שום צורך בסכו"ם מזהב גם צבע הכסף הוא הנחושת יתאימו לפלטת הצבעים הזו, משום שהקסם האמיתי מגיע מהקשירות או המחזיקים. קשירה יפה למפית בעזרת סרט זהב בטקסטורה מחוספסת או סרט לבן אלגנטי תוסיף קסם רב לעיצוב.
אם יש לכם צלחות עם עיטורים מוזהבים, זה הזמן לשלוף אותם מהבוידם, אבל גם צלחות לבנות לגמרי בליווי כוסות יין אלגנטיות מזכוכית יוסיפו חגיגיות לאירוע.
מומלץ גם להוסיף אלמנט דקורטיבי במרכז השולחן – אגרטל עם עיטורים מוזהבים ובתוכו פרחים לבנים, פמוטי נרות מוזהבים במרכז השולחן… ומיטיבי הלכת מוזמנים לתלות תאורת פיות מעל שולחן האוכל.
טיפים לעיצוב פינת אוכל טבעית וצבעונית
מעדיפים את הכיוון הטבעי יותר? אתם צודקים, מחקרים רבים מוכיחים שהחיבור לטבע מרגיע את הנפש – ואווירה נינוחה היא המתכון לאירוח בלתי נשכח (שלא לדבר על החבאת הכתמים…)
את פלטת הצבעים האלגנטית והלבנה תחליף פלטת צבעים "טבעית" – גוונים ארציים של ירוק, כחול, חום, כתום ואפור.
היתרון המשמעותי בפלטה זאת, היא שכמעט כל שילובי הצבעים והגוונים מסתדרים מעולה זה עם זה, ומבטיחים תוצאות אסתטיות במינימום מאמץ. מתוך שלל הגוונים שהצענו מומלץ לבחור בשני גוונים מרכזיים שיובילו את כל העיצוב – גוון אחד כהה יותר לאלמנטים הקטנים – סרוויסים, קישוטים, ועוד וגוון בהיר לאלמנטים הגדולים כמו המפה וריפוד כיסאות האוכל.
במפה ובמפיות, עדיף לבחור בבדים כמו כותנה או פשטן. אם בד המפה שבו בחרתם הוא עדין מומלץ להניח ראנר מבד טבעי גס יותר כמו במבוק או יוטה ואפשר גם ראנר מקרמה או פלייסמטים מראטן.
החומריות המומלצת בסרוויסים היא חימר בגוונים חומים בהירים מאוד ואפילו חימר בגוון תכלכל. העדיפו צורות חופשיות יותר בהשוואה לצורות המדויקות של סרוויסי החרסינה.
תוכלו ליצור נקודת עניין במרכז השולחן בעזרת מגש עץ דומיננטי שאותו אפשר לקשט עם פירות העונה, פלטת ירקות או גבינות (בתנאי שאתם מארחים בבית).
הסכו"ם יכול להיות פשוט וחלק, בליווי מפיות או סרטי קשירה צבעוניים יותר. היצירתיים מבינכם מוזמנים להוסיף לקשירה עשבי תיבול מיוחדים, או להשתמש בכמה עציצי חימר ריקים לסכו"ם שבמרכז השולחן.
אם ממש מתחשק לכם תוכלו להוסיף זר פרחים צבעוני במרכז השולחן ואפילו לפזר פרחים מיובשים בין הצלחות של האורחים.
כפי שראיתם, בעזרת האקססוריז המתאימים, אפשר להפוך כל פינת אוכל לחגיגית, מזמינה ומיוחדת במינימום מאמץ.
הסוד הוא כמובן להשתמש באקססוריז בטוב טעם – לא להגזים מדי לא עם הלבן ולא עם הצבעוני. זכרו את עיקרון ה-20/80, שבעזרתו עיצוב פינת האוכל יהפוך למשימה פשוטה ונעימה.
שיהיה המון בהצלחה ביצירת אווירת אירוח קסומה אצלכם בפינת האוכל.