"אני מאמינה שאם ניתנה לנו היכולת להפוך את העולם למקום טוב יותר, ולאפשר לאנשים החיים בו לקבל ידע וכלים כדי ליצור לעצמם מציאות שמחה, בריאה, מצליחה ומאושרת – חובה עלינו לעשות זאת." אביטל לוביא כהן, יועצת פנג שווי ומומחית לאסטרולוגיה סינית.
אביטל לוביא כהן
"פנג שווי עבורי זו שפה שמחברת בין אנשים לחללים ומביאה אנרגיה של שפע, איזון ובריאות. אני מנגישה את הידע החשוב הזה כדי שכל אחד ואחת יוכלו להכניס לחייהם שמחה, אהבה ואושר. זו התשוקה והשליחות שלי ואני עושה זאת באהבה רבה."
"בעיצוב חללים, הפנג שווי מתייחס לאוסף של עקרונות שמטרתם להיטיב עם אנשים באמצעות יצירת חללים מזמינים ונעימים. הסינים העריכו את הטבע והאמינו שאם נאמץ את חוקי הטבע בהתייחס לחללים בהם אנו חיים, נוכל לחיות בצורה בריאה, טובה ונעימה. הרעיון העומד בבסיס השיטה הוא לאבחן את הצ'י שקיים במבנה ולנתב אותו כך שיזרום בצורה נעימה בין החללים השונים בבית.
"פנג שווי אמיתי עוסק בכירורגיה ולא בקוסמטיקה. בית שמעוצב על פי עקרונות הפנג שווי ירגיש נעים, בריא ומזמין לכל בני המשפחה והוא יכול להביא הצלחה, בריאות ושפע לבעליו."
הטיפים של יועצת הפנג שווי אביטל לוביא כהן ליצירת תחושת שייכות בבית:
* חפצים שתלויים בבית, משפיעים על התת המודע ועל המציאות. סיפור הבית משתקף בתמונות, בסמלים ובחפצים שאנו תולים. וינסטון צ'רציל אמר: 'בהתחלה אנו מעצבים את הבית שלנו, ואח"כ הבית מעצב אותנו'. מומלץ לתלות אלמנטים של רוגע והשראה, טבע וצמחייה או תמונות של בני המשפחה בבילוי משותף.
* המטבח הוא לב ליבו של הבית – המקום שבו המשפחה שוהה במשך הכי הרבה זמן ורוב הפעילות המשפחתית מתרחשת. במטבח ובפינת האוכל מומלץ להשתמש בצבעים שמחים ש'מזמינים לאכילה' כמו למשל, צהוב, כתום אפרסק, לבן, אפור בהיר מאוד ושמנת (צבעים שמזכירים פירות וירקות).
צילום: אסף ספקטור
חשוב שכמות הכיסאות סביב שולחן האוכל תהייה לפחות כמניין בני המשפחה. אם כמות הכיסאות קטנה ממניין בני הבית, אחד מבני המשפחה ירגיש חוסר שייכות. מומלץ להניח על פינת האוכל קערה של פירות וירקות שהיא סממן לשפע.
בפינת האוכל, לא מומלץ לתלות תמונות אמורפיות, או תמונות כהות ולא מזמינות.
להיטיב עם האנשים באמצעות החללים
גם מעצבת הפנים אילונה עשור מאמינה שתורת הפנג שואי יכולה לסייע מאוד בעיצוב בתים שמותאמים לא רק לצרכים של הדיירים אלא גם לאנרגיה שלהם. "אני אדם פרקטי מאוד ואני מקפידה על תכנון מדויק שמותאם לדיירי הבית. לדעתי ההבנה מה נכון בחלל, וההתאמה של ההבנה הזו אל התכונות שמאפיינות את דיירי הבית – יוצרות את הקסם העיצובי. כשחברה הציעה לי להצטרף לסדנה בנושא פנג שווי, שאלתי את עצמי מה לי ולזה, משום שאני אדם מעשי ותכליתי. בסופו של דבר, יצר הסקרנות הכריע אותי והחלטתי להתנסות… נפתח בפניי עולם חדש ומרתק.
אילונה עשור
הטיפ של המעצבת אילונה עשור ליצירת בית נעים, בריא ומזמין לכול בני המשפחה:
* בפנג שווי יש שילוש מקודש שנקרא "הרמוניה, פרופורציה וסימטריה". ההרמוניה תבוא לידי ביטוי בצבעים ובחומרים. סימטריה ופרופורציה מתייחסות ליחס בין המבנה בחלל לבין מה שקיים בתוכו. לדוגמה בחדר שינה זוגי, הסימטריה תבוא לידי ביטוי במיקום המיטה במרכז החדר, במרחבים ובמעברים שווים משני צידי המיטה.
צילום: אריאל ליפשיץ
השילוש מתבטא גם בבחירת הצבעים, לכן עדיף לשלב שלושה צבעים מאשר שניים. לדוגמה, שחור לבן וירוק הם צבעים הרמוניים שמשתלבים יחדיו.
צילום: אריאל ליפשיץ
צילום: אריאל ליפשיץ
לייעל את האנרגיה לטובת הדיירים
"העבודה שלי עם הפנג שווי התחילה לאחר עשר שנים של עבודה כמעצבת פנים" מספרת מירב טולדו ליפשיץ "הבנתי שאני צריכה רובד נוסף שיעמיק את הידע שלי ויענה על הצורך שלי לטפל ולראות את האדם כישות ייחודית.
מירב טולדו ליפשיץ
המטרה העיקרית של הפנג שווי היא לתמוך באדם בשלושה תחומים: בריאות, פרנסה ויחסים. אומנם לרוב נתפס הפנג שווי כתחום רוחני, אך למעשה מדובר בשיטה פרקטית המבוססת על איסוף נתונים כמו למשל שנת בנייה ומיקום המבנה. הנתונים האלו משולבים בנוסחה מטאפיזית המחשבת את אזורי האנרגיה השונים בבית. לאחר ניתוח האנרגיה הקיימת אפשר לייעל אותה לטובת הדיירים, על ידי יצירת איזון באמצעות שימוש באלמנטים, בצבעים ובחומרים."
הטיפים של מעצבת הפנים מירב טולדו ליפשיץ לשמירה על אנרגיה חיונית בבית:
- רצוי שאזור הכניסה לבית יהיה מטופח תמיד.
- באופן כללי כדאי לשמור על סדר וניקיון (שימו לב לפינות החדרים).
- חללי שירותים נחשבים לחדרים עם אנרגיה לא טובה, על כן יש להקפיד לסגור את הדלת ולהוריד את האסלה.
- מדי פעם מומלץ לשנות מיקום של רהיט כדי ליצור תנועה חדשה בבית.
צילום: אסף ספקטור
"אפשר להסתכל על הפנג שווי כעל כלי נוסף שיכול לתמוך ולמזער בעיות שונות בחיינו. לדעתי תורת הפנג שווי, דומה לעולם התזונה שגם קרוב מאוד לליבי. כפי שאנו שואפים להכניס לגופנו מזון בריא, מאוזן ומדויק לנו, כך נרצה להתייחס לאנרגיה בבית, כגוף המכיל אותנו ושומר על בריאותנו."
צילום: אסף ספקטור
צילום: אסף ספקטור
צילום: אסף ספקטור
צילום: אריאל ליפשיץ
צילום: אריאל ליפשיץ
צילום: אריאל ליפשיץ