כמה פעמים יצא לכם לשמוע את הביטוי "אוכלים עם העיניים"… או יותר נכון הרגשתם את הביטוי הזה על בטנכם כשעצרתם מול חלון ראווה מפתה של קונדיטוריה והרגשתם שאתם פשוט חייבים להיכנס פנימה?
אומנם לחוש הריח יש השפעה עצומה על גירוי התיאבון שלנו, אך מסתבר שלחוש הראייה יש השפעה משמעותית יותר. ואנחנו בזגה רוצים לדלג על צורת ההגשה והמראה של המנה (שהם כמובן חשובים מאוד), ולהתרכז בסביבה שבה אנחנו אוכלים – פינת האוכל שלנו ושלכם.
בשבילנו זו הזדמנות נפלאה ללמד אתכם טריקים עיצוביים – תבלינים הסודיים – כך שגם אם אתם לא מאסטר שפים, תוכלו לשפר את החוויה הקולינרית ואת ההנאה מהארוחה בפינת האוכל הביתית שלכם.
תוכן עניינים
תאורה מעומעמת וחמימה
למרות יופיין של מסעדות היוקרה, למרות הריהוט האלגנטי וסידור המנות המרשים, אצל רובן התאורה מעוממת ואפילו מעט חשוכה. המסעדות כמובן לא רוצות להסתיר את יופיין של המנות, אלא מעדיפות לנצל אפקט פסיכולוגי מעניין מאוד במוח האנושי.
לפי מחקרים שנערכו בתחום, מסתבר (וזה הפתיע גם אותנו,) שתאורה מעוממת וחמימה מעוררת את התיאבון וגורמת לאוכל להיות טעים יותר.
אז אם יש לכם ילדים בררניים במיוחד או בני נוער כעסניים נסו לשלב כמה גופי תאורה בפינת האוכל שלכם: מנורת שולחן עם מתג עמעום, מנורות צמודות קיר, גוף תאורה עומד ואולי אפילו נרות… להשגת אפקט חמים ונעים ממש כמו במסעדת היוקרה.
צבעים מעוררי תיאבון
עוד אפקט פסיכולוגי שתוכלו לנצל לטובתכם האישית, הוא שימוש בצבעים מעוררי תיאבון – כי אחרי ככלות הכול, התיאבון הוא התבלין הטוב ביותר!
התחילו בצבע האדום, הידוע בהיותו מעורר תיאבון בזכות היכולת שלו להעלות את קצב הלב ולגרות את החושים. את האדום אדום הזה אתם יכולים לשלב בכריות הישיבה של כיסאות האוכל, במפה או בסרוויסים.
האדום קצת חזק לכם? צבעים נוספים שיעניקו אפקט דומה הם: הכתום הצהוב והירוק – הכתום מעניק תחושה של רעננות (דמיינו תפוזים ומנגו עסיסיים בסלסלת הפירות), הצהוב מוסיף אופטימיות לכל ארוחה ואילו הירוק, שמייצג את הטבע, מעודד שלווה – בתנאי כמובן שתכבו את הטלוויזיה בזמן הארוחה.
באדום, בכתום ובצהוב אנחנו ממליצים להשתמש במינונים עדינים ואילו לירוק אתם יכולים לתת הרבה יותר מקום בפינת האוכל שלכם – אולי אפילו תצבעו את אחד הקירות שבסמוך לשולחן האוכל, בצבע ירוק בהיר?
שימוש בקסם של הטבע ליצירת אווירה רגועה
הלחץ פוגע בתיאבון של הגדולים והקטנים כאחד…
כאשר מרגישים לחץ, הדם מתרכז בעיקר במוח ובשרירים, מה שפוגע בתחושת התיאבון. לעומת זאת, במצב של רגיעה, מערכת העיכול פועלת בצורה רגועה ויעילה יותר, התיאבון מתעורר והאוכל נתפס כטעים יותר.
כדי ליצור אווירה מרגיעה בפינת האוכל שלנו, כדאי להיעזר בקסם המרגיע של הטבע – הידוע ביתרונותיו הנפשיים והבריאותיים הרבים.
אם אתם שוקלים לרכוש פינת אוכל חדשה – שולחן וכיסאות אוכל העשויים מעץ טבעי, ופלטת צבעים מרגיעה יהפכו מיד את פינת האוכל שלכם לנינוחה יותר. אם החלל מאפשר זאת – נסו למקם את פינת האוכל ליד חלונות גדולים ואולי אפילו להניח עליה או לשים בקרבתה עציצים ירוקים.
לא רק שתקבלו מיד אווירה מרגיעה, אלא גם תשדרגו את יופייה של פינת האוכל שלכם ותמקסמו את האפקט הטבעי.
נוחות מקסימלית
הנוחות משחקת תפקיד משמעותי בחוויה הקולינרית, ובכוחה לשדרג (או להרוס) את כל הארוחה.
לכן חשוב וכדאי לדאוג שלכם ולאורחים שלכם יהיה הכי נוח שאפשר. אם אתם אוהבים לארח – וכמה שיותר אורחים, שולחן אוכל נפתח הוא חובה, מאחר שצפיפות וכמה מרפקים משוטטים יכולים להוציא את ההנאה גם ממנת גורמה.
בנוסף מומלץ להשתמש בכיסאות אוכל מרופדים בבדים איכותיים ונעימים, ובחורף הבא עלינו לטובה לפרוס שטיח חמים מתחת לפינת האוכל.
מטבח שכיף לעבוד בו
כשאתם נהנים לבשל, האורחים שלכם נהנים לאכול.
מטבח נעים, מסודר ומעוצב היטב, יוסיף להנאה שלכם מבישול – מה שכמובן ישפר את טעמו של האוכל (וזה בדוק!)
שדרגו את המטבח שלכם עם פתרונות אחסון חכמים, שיעזרו לכם לשמור על הסדר בזמן הבישול, ארגנו לכם את פינת העבודה הכי נוחה שבעולם ומקמו את פינת האוכל כך שיהיה לכם נוח להגיש את המטעמים הנפלאים שבישלתם.
כשכיף ונעים בפינת האוכל, לא רק שהחוויה הקולינרית תשתפר, אלא גם מצב הרוח והשיחות סביב השולחן. מוזמנים לנצל את ה"תבלין הסודי" גם בפינת האוכל הפרטית שלכם.