מסעדת Vitello d’Oro האיטלקית היא המסעדה העתיקה ביותר בעיר Udine באיטליה. המסעדה שנפתחה בשנת 1849, נמצאת במרכז ההיסטורי של העיר בסמוך לשוק הדגים העתיק. שמה של המסעדה יצא למרחוק בזכות התבשילים המעולים שמבוססים על אוכל מקומי בכלל ועל מאכלי ים בפרט.
הבעלים של המסעדה ביקש ממשרד האדריכלים האיטלקי Visual Display להלביש מחדש את המסעדה כך שהלבוש ייצג את האיכות של המנות שמשלבות בין מסורת לבין חדשנות.
"אנחנו חושבים על שיפוץ פנים המסעדה כבר למעלה משנתיים, מספרים האחים Massimiliano ו – Gianluca Sabinot (בהתאמה השף של המסעדה ומנהל המקום). "הלקוחות שלנו הם קוסמופוליטיים ותובעניים, הם רגילים לאכול במסעדות הטובות ביותר ברחבי העולם. זו הסיבה שרצינו להיות מודרניים יותר. המטרה שלנו היא איכות גבוהה – לא רק מבחינת התפריט אלא גם מבחינת חוויית האירוח."
מהבקשה הזו החלה עבודת המחקר של האדריכלים האיטלקיים. האתגר היה ליצור אווירה שהיא גם מסבירת פנים וגם כובשת. מסעדה שהיא אומנם מודרנית אבל גם מכבדת את ההיסטוריה ואת האופי הייחודי של המקום. חלל שיכול לדבר לליבם של לקוחות חדשים, דינמיים ובין-לאומיים. חלל שימצא חן בעיני הדור הצעיר יותר, בלי לפגוע בציפיות ובלי לפגוע בחיבה ובאהדה שקיימות אצל הלקוחות הקבועים.
לדברי גו'רג'יו די ברנרדו, מנכ"ל מחלקת תצוגה ויזואלית, הפרויקט התחיל ממחקר מעמיק בנוגע לאופי ולצרכים של המסעדה. משרד האדריכלים בודד ושמר על ה"מחוות" שבמשך השנים הפכו לטקסים עבור האורחים. כמו כן, המשרד, חיפש פתרונות עיצוביים שיוצרים הזדמנויות חדשות ומשפרים הזדמנויות קיימות. עבודת העיצוב התחילה מ"עיצוב החוויה", תוך שמירה קפדנית על הפונקציות שמבטיחות עבודה זורמת ואיכותית גם מבחינת השירות וגם מבחינת השהות במסעדה. לאחר שתהליך המחקר הסתיים, משרד האדריכלים ניער את כל המרכיבים כדי ליצור מסעדה מודרנית יותר, בלי לוותר על האיכויות שהקנו לה מוניטין רב.
כיאה לפרויקט היסטורי, שיפוץ החזית החיצונית של המסעדה, נעשה במינימום התערבות. המוטיב העיקרי של השיפוץ היה הארת פריטים היסטוריים שבעבר הוסתרו בשכבות הגבס, כמו חומת העיר שעליה נשענת המסעדה ושכיום היא חלק מהחצר הפנימית. הדגשת האלמנטים הגלויים נעשתה באמצעות עבודת שחזור ושיקום קפדנית כמו למשל בריצוף הטרצו הוונציאני ובקורות העץ של האולם. תאורה ייעודית מבליטה את האלמנטים ההיסטוריים שבמבנה.
חברות מקומיות רבות ובעלי מלאכה מיומנים היו מעורבים בפרויקט שכלל גם ייצור רהיטים בהתאמה אישית. ההחלטה לשנות את מיקום הכניסה הראשית, הייתה חלק מהבנת זרימת האורחים בתוך המסעדה. הכניסה החדשה שכוללת פינת ישיבה רכה ומרופדת בבדים אלגנטיים וארון זכוכית מרשים לתצוגת בקבוקי היינות שנמצאים במרתף המסעדה – מקדמת בברכה את פני האורחים.
על ידי "מחיצות מוארות" עשויות מנחושת, זכוכית ובדים מלוטשים, נשמרה והודגשה החלוקה המקורית של שלושת השטחים בחלל המרכזי של המסעדה. המחיצות יוצרות פרטיות בלי לפגוע בהמשכיות הוויזואלית. רצפת פרקט מאלון איטלקי מעניקה חמימות אלגנטית לחלל.
בחדר הראשון, תקרת העץ המוארת וספסל הקטיפה המעוצב בהתאמה אישית, יוצרים אווירה חמימה, אינטימית ומתוחכמת. בחדר השני – שמחופה ברצפת עץ שמתמזגת עם משטחים מרופדים בקטיפה כחולה – צוהר בתקרה מציף את החדר באור רך והופך אותו למעין גן חורפי המוקף על ידי מרפסת. בחדר השלישי – האח העתיקה הוחלפה באח בעלת קווים מודרניים שאפשר לראות כבר מהכניסה למסעדה. האח יוצרת חלל חדש אינטימי ורומנטי שהיה למבוקש מאוד במסעדה. אחד מהמאפיינים של החלל הוא ספסל קטיפה בצבע חלודה שעוצב במיוחד עבור הפרויקט. ליצירת מראה נחושתי מלוטש, החדר רוצף ברצפת עץ אלון מצופה בלכה ירוקה.
דרך חומת הקשתות של העיר, האורחים נכנסים לאחד החדרים המיוחדים ביותר של המסעדה שנועד לארוחות חגיגיות. זהו חדר חשוך שקירותיו מחופים בטפט שעליו איורים פסטורליים. בחדר נמצא שולחן עץ טבעי באורך 5 מטר שמואר על ידי שלוש מנורות פליז גדולות.
בחודשי הקיץ החצר החיצונית של המסעדה הופכת ללב האמיתי שלה. חלונות זכוכית ומסגרות פלדה מבטיחים חיבור לפנים המסעדה. המנורות הפזורות בחצר, יוצרות אלגנטיות מעורפלת בסגנון רטרו עם נגיעות של מודרניזם. ריצוף האבן וריהוט המתכת משלימים את המראה המרשים.