אין כמו השילוב בין יין טוב, קוקטיילים וגבינות. מזמינים חברים? תראו איך בקלות אפשר לארח ולייצר ערב מרשים עם מתכונים קלים ופשוטים להכנה. השפית והקונדיטורית הילה בידרמן הכינה לנו את הערב המושלם ושיתפה בכל סודות הקסם. קבלו מתכונים זריזים עם מצרכים פשוטים שיש בכל בית
שום קונפי:
מרכיבים:
– חצי קילו שיני שום קלופות
– 500 מ"ל (חצי בקבוק) שמן זית איכותי
– בין 6 ל-7 יח' של פלפל שחור שלם
– ענף של עלי טימין
– ענף של זעתר טרי
אופן הכנה:
שמים את כל המרכיבים בסיר שטוח, יש לשים לב שהשמן מכסה את כל השום ולבשל על אש נמוכה למשך 40 דק'.
כל כמה דק בודקים שהשום מתבשל בנוחות ובנעימות ועובר תהליך של בישול קונפי ולא טיגון!
יער הפיות:
מרכיבים:
– בקבוק קאווה
– פירות יער
– קרם דה קסיס
זהו קוקטייל בסיסי שאני מאוד אוהבת להכין לערבי יין וגבינות הוא קלאסי, סקסי, טעים ופשוט להכנה.
אופן הכנה:
בכוס שמפניה, מוזגים 1/8 כוס קרם דה קסיס, מניחים בנדיבות פירות יער וסוגרים עם קאווה.
קרקרים:
מרכיבים:
לבצק:
– חצי קילו קמח
– 180 מ"ל מים קרים
– 100 מ"ל שמן זית
– 100 מ"ל שמן קנולה
– 2 כפות מלח
– 2 כפיות סילאן / דבש
תערובת גרעינים:
– 150 גרם גרעיני חמניה
– 100 גרם גרעיני דלעת
– 50 גרם שקדים קצוצים
– 50 גרם שומשום שחור
אופן הכנה:
מחממים תנור ל- 180 מעלות
שמים את כל המרכיבים עד לקבלת תערובת אחידה, נותנים לבצק לנוח 30 דק'.
מחלקים את הבצק ל-6 עיגולים אותם מרדדים בין שני דפי אפיה. מקלפים את דף האפיה העליון, מרטיבים את הבצק במעט מים ומפזרים מהתערובת גרעינים.
מכניסים לחימום למשך 15-17 דק'.
את הקרקרים אוכלים רק לאחר שהתקררו.
גבינת פלפל:
מרכיבים:
– גביע גבינת שמנת
– 1/2 גביע גבינה לבנה
– 1/2 כפית פלפל שחור
– 1/2 כפית פלפל לבן
– 1/4 כפית מלח
– 1 בצל לבן גדול
– 3 כפות שמן זית לטיגון
אופן הכנה:
מטגנים את הבצל עד לכדי הזהבה ולאחר מכן מצננים. את השמן שנשאר במחבת נשאיר.
מכניסים לקערה את הגבינות, הפלפל השחור והלבן, מלח והבצל המטוגן יחד עם שמן הטיגון שנותר, נערבב הכל עד לקבלת תערובת אחידה.
נקשט עם מעט שמן זית ופלפל גרוס.