רעיונות מקוריים לקבלת פני האביב
האביב כבר כאן – ואיתו, החשק לפתוח את כל החלונות, להכניס הביתה רוח רעננה ולהפיח חיים חדשים בחדרי הבית וכן – גם בנפש שלנו.
אספנו בשבילכם כמה רעיונות גדולים – במאמצים קטנים, לריענון הבית והנשמה.
מראה האוֹצְרוּת הפרטי שלך
מראה האוצרות הוא טרנד חדש יחסית בתחום עיצוב הפנים. הטרנד נשען על הרעיון שלכל אחד מאתנו יש פריט אחד (או יותר) אהוב במיוחד, שתמיד מעלה תחושות טובות. זה יכול להיות פסל שרכשתם בחו"ל, שידת וינטג' עתיקה ששיפצתם ואולי שטיח בעבודת יד… את הפריט המיוחד הזה אתם שמים במרכז הבמה ומשם אתם ממשיכים לעצב.
נניח למשל שהחפץ שאתם רוצים להבליט הוא פסל מקרמיקה, אתם יכולים ליצור מראה דרמטי באמצעות הנחתו במרכז שולחן פינת אוכל, מדגם אטלנטה בגוון שחור אבץ, ולכוון לעברו אלומת אור ממנורה עומדת. אלו מכם שמוכנים להרחיק לכת יכולים להתאים את הגוון של כיסאות האוכל שסביב השולחן לגוון של הפסל, ומשם להמשיך בהתאמת הגוונים.
אם יש לכם כמה פרטי אומנות שאתם אוהבים מאוד ואתם לא יכולים להחליט איזה מהם הוא הפייבוריט, אתם יכולים להניח את האוסף שלכם על מדפי הספרייה, על מדפים שצמודים לקיר או להציגם מאחורי וויטרינת זכוכית שסגנון העיצוב שלה מדבר באותה שפה של פינת האוכל.
את פרטי האומנות אפשר להניח בארונית שקופה בסמוך לפינת האוכל | שולחן 'יונייטד' וכסאות 'דבלין' – ZAGA פינות אוכל
להתאהב בקורדרוי השובבי לצד המקרמה האביבי
טרנד עבודות המקרמה השתלט על כולנו, אלו מאתנו בעלי ידי הזהב אולי ירצו ללמוד את טכניקות הקשירה המדהימות שבסופן יוצא שטיח קיר מרהיב שאפשר לתלות על הקיר שצמוד לפינת האוכל – אם תוסיפו לעבודת המקרמה גם גזע עץ, תיצרו את באז האותנטיות שאין לו תחליף. אם אתם רוצים לכוון יותר לסגנון העיצוב הנורדי, נסו לשלב בין המקרמה הארוג לבין ריפוד קורדרוי (למשל על כיסאות פינת האוכל) – שתי הטקסטורות האלו משלימות זו את זו, ומעניקות תחושה של ביתיות לפינה שהכי חשובה לכל משפחה.
כסאות אוכל מדגם 'טניס' עם ריפוד קורדרווי נעים למגע.
מכניסים את הירוק גם לפינת האוכל
אתם יכולים להוסיף ירוק גם למטבח שלכם, באמצעות מתלים לעציצים (עשויים ממקרמה), שאפשר לתלות בצמוד לאי שבמטבח. אם מלאכת גידול צמחים ביתיים היא חדשה לכם, תרשו לנו להמליץ על צמחים חזקים במיוחד. הקיסוס למשל הוא צמח מטפס רב שנתי, שנוח מאוד לגדל אותו והוא נחשב לאחד הצמחים המובילים בטיהור האוויר. באמצעות רשת דקה אפשר לעזור לו לטפס בנחת על אחד הקירות ואפשר גם להניח אותו על מדף גבוה ולתת לו להשתלשל למטה. צמח עמיד נוסף הוא הספטיפיליום שיש לו עלים ירוקים גדולים ופרחים לבנים יפיפיים. גם אם תיכשלו טיפה בגידול הספטיפיליום והפרחים שלו לא יפרחו, העלים הירוקים שלו ימשיכו לשמח אתכם.
ZAGA פינות אוכל | עיצוב פנים: חני חמו צילום: אור קדוש
מוסיפים אביב לנשמה
מיינדפולנס הוא אחד מהטרנדים שכבשו את המדינה בסערה, ובעינינו הוא קשור לעיצוב – רק שהפעם מדובר בעיצוב הנפש, כך שהיא תוכל להישאר רגועה גם בימים סוערים מאוד (כמו למשל ערב ליל הסדר). המילה "מינדפולנס" אולי נשמעת לחלקכם מסובכת, אבל המשמעות שלה היא פשוטה – לתרגל חיים בהווה. כלומר, במקום לתת למחשבות לסחוף אותנו לכל מיני כיוונים (ובדרך כלל מדובר על כיוונים שליליים) אנחנו מתרכזים בדבר אחד ויחיד – בהווה. אם למשל אתם יושבים סביב שולחן האוכל ואוכלים ארוחת ערב עם המשפחה – במקום לתת למחשבות לנדוד בנוגע ליום העבודה שמחכה לכם מחר או לסידורים שעדיין לא הספקתם לעשות, נסו לעצום עיניים ולהתרכז בתחושה של האוכל שבתוך הפה שלכם, אתם יכולים גם לנסות להקשיב רק לקולות שסביבכם בלי לומר מילה – רק לנשום ולהקשיב.
את המיינדפולנס אתם יכולים לתרגל בכל מקום ובכל שעה, בתנאי שאף אחד לא יפריע לכם. בכל יום מומלץ לתרגל, במשך עשר דקות, הימצאות בכאן ובעכשיו – ללא מחשבות על העבר או העתיד. בכל פעם שמגיעה מחשבה, במקום לתת לה לסחוף אתכם, נסו לשחרר אותה על ידי כך שתחזירו את תשומת הלב שלכם לנשימה.
לתרגל מיינדפולנס בנוחות על כיסא 'וילה' העשוי מבד קטיפה מלטף.
ועכשיו אחרי שנשמתם ונרגעתם מה דעתם להכין לעצמכם קוקטייל אביבי קליל, לגרור את כיסא הבר שלכם למרפסת או ליד החלון ופשוט ליהנות:
קוקטייל פריחת הדובדבן
באדיבות HILTON GARDEN INN
רכיבים:
1.25 כוס מדידה אוניקה של טקילה סילבר 1800.
1 גרם מיץ ליים.
1 גרם מיץ אשכוליות.
25 כוסות מדידה אוניקה של סירופ רימונים (גרנדין).
פרוסת אשכולית או דובדבן מרשינו לקישוט.
מלח לפי הצורך
הוראות:
יוצקים את כל החומרים לשייקר ומנערים היטב.
מסננים לכוס מרטיני שהשוליים שלה מצופים בעדינות במלח או מגישים על קרח.
מקשטים בפרוסת אשכולית או דובדבן.