משרד אדריכלים mf+arquitetos
צילום: Felipe Araujo
במסעדת Tartuferia San Paolo בברזיל, העיצוב הירוק מינימליסטי מכניס פנימה את יופיו של הטבע ומבטל את הגבולות בין הפנים לחוץ.
למרות גודלה הזעיר של המסעדה – רק 200 מ"ר עם 60 מקומות ישיבה – השימוש בחומרים כמו פיסות מאורכות ודקות של עץ לצד ויטרינות זכוכית גדולות, יוצר תחושה של מרחב פתוח ובילוי תחת כיפת השמיים (גם כשנמצאים בתוך המסעדה).
מנם השימוש ב-"ירוק" בחלל הפך לחלק כמעט בלתי נפרד מהחללים הציבוריים ממש כמו מלח, לימון ושמן זית בסלט ירקות ישראלי, אבל במסעדה הברזילית Tartuferia San Paolo, משרד האדריכלים לקח את הירוק עוד צעד קדימה. מלבד השימוש בפתחים מזוגגים גדולים, המכניסים פנימה תאורה טבעית, ומלבד הדאגה לסירקולציה טובה – האדריכלים יישמו לאורך כל המסעדה, תעלה פתוחה ארוכה וצרה שמפרידה בין הקירות לתקרה ומאפשרת לצמחייה העבותה להיכנס לתוך החללים הפנימיים. ריבוע פתוח בתקרה המונמכת מאפשר לצמחים לפרוץ את גבולות המסעדה.
שימוש בפסים דקים מעץ בתקרת המסעדה ובקירותיה יוצר קו עיצובי נקי ואלגנטי. לכול החומרים הטבעיים כמו למשל: העץ, הבטון האבן – יש מכנה משותף של שקט והגוונים של החומרים משתלבים זה בזה בעדינות. נגיעות קלות של שחור בפרטי הריהוט מכניסות מעט דרמה לרוגע העיצובי. עבודות הנגרות המוקפדות משתלבות לכול אורך המסעדה ומשמשות כחלק אינטגרלי מהעיצוב שלה. קישוטים חמים וטבעיים מתורגמים לארומה מזמינה ומיוחדת.
המסעדה הברזילאית, שבעליה אוהבים מאוד את השימוש בפטריית הכמהין בעלת הטעם המשובח, מוכיחה שבדיוק כמו הפטרייה הנדירה שזכתה לכינוי החיבה "זהב שחור" – ה"טעם הטוב" מגיע כאשר משתמשים בחומר בנגיעות קטנות ומדודות.