מתכון עוגיות קוקוס / טלי ליבנה.
מרכיבים:
- כוס קוקוס.
- 1 ביצה.
- 1/3 כוס סוכר.
- כשתי טיפות תמצית וניל.
- פצפוצי שוקולד.
הוראות:
מערבבים את המצרכים בקערה ויוצרים כדורים קטנים עם שפיץ.
מניחים על מגש תנור מצופה בנייר אפייה.
שמים מעל כל עוגייה נטיף שוקולד ואופים בתנור בחום של 180 מעלות, עד רבע שעה אפייה.
מניחים לצינון ושומרים בכלי אטום.
שניצל טופו ללא גלוטן / ניבה קרן אור גולדצוויג
מרכיבים:
- חבילה של 300 גרם טופו.
- "פירורי לחם" ללא גלוטן.
- קמח סויה.
- רוטב סויה.
- מלח.
הוראות:
מערבבים 3 כפות קמח סויה עם 5 כפות רוטב סויה וחצי כפית מלח.
מוסיפים מים "כמה שתופס" עד למרקם יוגורט.
שמים בתוך העיסה טופו חתוך לקוביות קטנות.
מעבירים לקופסה חדשה שבה יש "פירורי לחם״ ללא גלוטן.
מנערים עד שפירורי הלחם מצפים את כל חתיכות הטופו.
מטגנים עד להשחמה.
מרק מלון וטפיוקה / שרית נובק
המצרכים:
- 2.5 כוסות מים.
- 3/4 כוס סוכר.
- 1/2 כוס פניני טפיוקה קטנים (להשיג בחנויות טבע ובמכולות סיניות).
- פחית חלב קוקוס.
- 2 מלונים ירוקים, בינוניים.
- להגשה: פירות יער, טריים או קפואים.
ההכנה:
שמים מים וסוכר בסיר ומביאים לרתיחה.
כשהנוזל רותח מוסיפים פניני טפיוקה.
מערבבים קלות ומנמיכים את הלהבה.
ממשיכים לבשל על להבה נמוכה כחצי שעה עד שהגרגירים מתנפחים, הופכים שקופים ונשאר בהם לב קטנטן ולבן. מערבבים מדי פעם, תוך כדי בישול, כדי שהגרגירים לא ידבקו לתחתית הסיר.
אם התערובת סמיכה מדי והגרגירים עדיין לא מוכנים, מוסיפים בכל פעם רבע כוס של מים רותחים ומערבבים היטב.
מסירים מהאש ומצננים.
פותחים פחית של חלב קוקוס, נזהרים שלא לנענע אותה יותר מדי, כך שהחלק השמנתי והחלק הנוזלי השקוף לא יתערבבו.
מוסיפים לסיר את החלק השמנתי של חלב הקוקוס, וכרבע כוס מהחלק הנוזלי, ומערבבים.
חותכים מלון אחד לקוביות קטנות (או מחלצים עיגולים עם כף פריזיאן).
את שאר המלון מכניסים לבלנדר וטוחנים לתערובת חלקה.
מאחדים את המלון והטפיוקה. מחלקים לכוסות ושומרים במקרר.
לפני ההגשה מפזרים מלמעלה פירות יער.