התחלתם כבר עם ההכנות לארוחת החג?
לפני שאתם רצים לסופר קבלו את הטיפים של קולין קאוי…
לא מכירים את השם? אולי מפני שהוא זה שנמצא מאחורי הקלעים בתכנון מסיבות של ידוענים כמו: טום קרוז, ג'ניפר אניסטון, אופרה ווינפרי… קאוי הוא גם אורח קבוע בתוכנית The Today Show של NBC, כך שאתם בהחלט יכולים להסתמך על הניסיון העשיר שלו.
- ערכו את השולחן בערב שלפני האירוח והניחו את כל כלי ההגשה שלכם כשעליהם פתקיות בנוגע למה שיוגש בכל קערה.
- בחרו בקדירה או במנה שאפשר להכין מבעוד מועד כדי שלא תתקעו במטבח, בזמן שהחגיגות נמשכות בחדר השני. כך תוכלו ליהנות מהמשפחה ומהחברים, ולא להיות 'עבדים' לתנור.
- אפשר גם למלא את קערות הבישול באוכל מוכן מאחת מהמסעדות האהובות עליכם.
והטיפ האחרון של קאווי – "כאשר האורחים מופיעים במפתן הבית, ברכו אותם בנחת כשבידכם קוקטייל שהוכן מבעוד מועד."
*שולחן 'פיש' וכסאות 'גולף' – ZAGA פינות אוכל
גם למעצבים שלנו יש כמה טיפים עבורכם:
"ארוחת חג, היא אירוע ממש מרגש. אין כמו אירוח של משפחה, חברים ואנשים אהובים" אומרת המעצבת מירב אדרי. "כשאני מתכוננת להכנת ארוחת החג וחושבת על המאכלים מיד עולה לי הדבר שמחבר אותנו… הדבר שאני מאחלת לכולם לשנה הבאה. ואז אני חושבת על המשהו הקטן שימתין לאורחים כשהם יישבו מסביב לשולחן. פעם השארתי מעטפה קטנה עם ברכה וכרטיס גירוד של מפעל הפיס, כי רציתי לברך בשפע ובפרנסה. פעם השארתי דגים משוקולד בצבע זהב ואיחלתי שנה של פרו ורובו. פעם מחזיקי מפתחות, לפתיחת שנה טובה יותר מקודמתה. ברגע הזה, כשהאורחים מתרגשים מהמתנה הקטנה, אני כבר חושבת מה אתכנן בשנה הבאה."
עיצוב פנים: מירב אדרי צילום: Karin Ravenna – ZAGA פינת אוכל
המעצבת עינת ארליך ממליצה לתכנן מראש את סידורי הישיבה. "בארוחות החג, מתחיל משחק הכיסאות. מי יושב ליד מי? מי לא רוצה לשבת ליד מי. איפה יושבים הילדים ואיפה יושבים המבוגרים, האם כל אחד יהיה עם בני משפחתו או שיש אזור מבוגרים ואזור ילדים. אני ממליצה לכתוב מראש את סידור הישיבה ובכל צלחת, ליד שם האורח להוסיף משהו קטן כמו: מתנה, שוקולד, עציץ וכדומה – כך כל אחד יודע בדיוק היכן הוא יושב."
*שולחן 'פיש' וכסאות 'טריפל' – ZAGA פינות אוכל
המעצבת רג'ין בן חמו משתפת אותנו במתכון לסיר ממולאים טבעוני, צבעוני וחגיגי, שיקשט לכם את שולחן החג. "הריחות שעוטפים את הבית הם משהו שאי אפשר להעביר בכתב, אבל תאמינו לי שזה ריח משכר של פלפלים ותבלינים עם ניחוח של קינמון וכוסברה… שיישאר איתכם למשך זמן רב."
מצרכים:
6 עד 8 גמבות יפות
3 בצלים (הכי גדולים שתמצאו)
6 עד 8 קישואים יפים וקטנים
כוס גדולה אורז עגול
3 עד 4 שיני שום
צרור כוסברה טרייה
4 עד 5 גבעולים של סלרי
1 לימון סחוט
4 עד 5 עלי דפנה
3 מקלות קינמון
5 עד 6 עגבניות אדומות עסיסיות מגורדות
קופסה קטנה של רסק עגבניות.
מלח, פלפל, קינמון טחון, פפריקה אדומה, כף אבקת מרק בטעם עוף (רכיבים טבעיים) ושמן זית.
אופן ההכנה:
להשרות את האורז במים למשך שעה
לטגן בשמן זית בצל אחד, חתוך לקוביות
להוסיף את האורז (ללא המים)
לתבל במלח, פלפל שחור, מעט קינמון ופפריקה.
להוסיף חצי כוס מים וצרור כוסברה.
להניח להתקרר.
לנקות את הגמבות
לרוקן את הקישואים (לשמור את הפנים של הקישוא)
לרכך את הבצלים (הדרך הכי פשוטה – לחרוץ את הבצל עם סכין עד הליבה, ולחמם במיקרוגל בערך 4 דקות בהתאם לעוצמת המיקרוגל. להניח בצד להתקרר.
בסיר נפרד להכין את הרוטב: שמן זית, עלי דפנה, גבעולי סלרי.
מלח, פלפל, פפריקה ומקלות קינמון.
להוסיף את העגבניות המגודרות, רסק עגבניות, מיץ מלימון שלם
להוסיף את הליבה של הקישואים
למלא את הפלפלים, את הקישואים, את הבצלים (לאחר שהופרדו)
חשוב לא למלא עד אפס מקום, האורז מתבשל ומתנפח עם הרוטב.
להכניס הכול לתוך הסיר ולהוסיף 400 מ"ל מים מעורבבים עם אבקת מרק.
להשקות את הממולאים באהבה ולפזר מעל חצי מצרור הכוסברה.
לבשל על אש נמוכה במשך שעתיים עד שלוש.
לבדוק כל הזמן שיש נוזלים. אם חסר להוסיף בלי לחשוש –
פשוט ׳תשקו׳ אותם באהבה
לקראת סיום להוסיף את חצי צרור הכוסברה שנותר.
אפשר להכניס לתנור להשחמה קלה.
בתיאבון!
גילוי נאות, כשכתבתי את המתכון הבנתי שהוא אולי נראה מעט מאיים, אבל כמי שעושה את הממולאים האלו אחת לחודש, זה הרבה יותר פשוט ממה שנראה. הכינו את כל המרכיבים מראש ותעבדו לפי הסדר."
*שולחן 'אסיה' וכסאות 'סטפס' – ZAGA פינות אוכל
"אני נוהגת לעצב את שולחן החג עם מוטיב עיצובי בולט – שמתפקד כמוקד הכוח של השולחן." מסבירה המעצבת קרן לאופר פרייס. "בשולחנות עגולים ומרובעים, המוטיב העיצובי ימוקם באמצע השולחן, ובשולחנות מאורכים ואובליים אעצב מספר סידורי שולחן קטנים יותר, המלווים את כל אורך השולחן ומעצימים את הרעיון של ״שולחן אבירים״.
ותמיד אני מוצאת מקום בשולחן לחלת הדבש המתוקה שאני אופה לראש השנה. ״חלת הפתעות״ עם פירות יבשים דבש ופיצוחים… והנה המתכון:
חומרים לבצק:
1 ק"ג קמח
1.5 כוסות מים
חצי כוס דבש
2 כפות שמרים טריים
¾ כוס סוכר
2 כפות מלח
100 גרם מרגרינה/חמאה
50 גרם צימוקים
50 גרם חמוציות
50 גרם אגוזי מלך שבורים גס
50 גרם שקדים
לגיוון אפשר להוסיף, לפי הטעם, פירות יבשים חתוכים.
אופן ההכנה:
- בקערת מיקסר לשים עם וו לישה את כל החומרים, למעט האגוזים והצימוקים, כ – 10 דקות (5 דקות במהירות איטית ו – 5 דקות במהירות בינונית).
מוסיפים את הצימוקים, החמוציות, האגוזים, והשקדים וממשיכים ללוש כ – 2 דקות במהירות איטית. - מעבירים את הבצק לקערה, מכסים במגבת מטבח ומתפיחים כשעה.
- מוציאים את הבצק למשטח עבודה מקומח ומחלקים ל – 8 חלקים זהים.
מכדררים לכדורים ומעבירים לתבנית אפייה בקוטר 20 ס"מ המרופדת בנייר אפייה.
מתפיחים עד כשעה, מברישים בביצה ואופים בחום של 180 מעלות כ – 20 דקות עד להזהבה.
בתיאבון!"
וחג שמח ומתוק גם מאיתנו בזגה.
*שולחן 'קונסולה' וכסא 'דיווה' – ZAGA פינות אוכל