המדריך לאירוח מהנה, רגוע ובסטייל של קצת יותר אורחים מהרגיל
לא שמנו לב ותקופת החגים שוב בפתח ואיתה מגיעות כמובן ארוחות החג שלפעמים הופכות לגדולות מאוד. בין אם לא הספקתם לברוח בזמן לחו"ל והאירוח נפל השנה דווקא עליכם, או שאתם מאלו שללא איומי אקדח מתנדבים לארח – אירוח של סועדים רבים היא חוויה שיכולה להלחיץ ולאתגר גם את השפים המנוסים ביותר.
במדריך הקצרצר הזה תמצאו כמה טיפים חכמים להפיכת האירוח לחוויה טובה. נתחיל מהכבד, נעבור לבינוני, ומשם לקל ולמהנה:
רהיטים נכונים לאירוח
בראש ובראשונה, אירוח של אורחים רבים דורש שולחן שמסביבו האורחים יכולים לשבת בלי שהמפרקים שלהם יגעו במרפקים של שכניהם. מכיוון ששולחן גדול יכול להעמיס מאוד על החלל, הפתרון הטוב ביותר הוא שולחנות אוכל נפתחים, שמכפילים או משלשים את גודלם ומאפשרים לכם ליהנות משני העולמות.
ביום יום שולחן האוכל הסגור יכול לשמש לארוחות הערב המשפחתיות ובאירוע רב משתתפים, השולחן הופך – בקלות רבה – לשולחן משתה מהודר.
ברכישת פינות אוכל נפתחות שימו לב שהעיצוב של השולחן והכיסאות מתאים לעיצוב החלל, וגם שמנגנון הפתיחה הוא ידידותי למשתמש. אם החלטתם שאתם צריכים להזיז את השולחן ממקום למקום, בחרו בשולחן "קל רגליים." אתם יכולים גם לשלב בין שולחן אוכל נפתח לבין שולחן-שידה שבשגרה יכול לשמש כשולחן עבודה או שולחן לספרים ולחפצי נוי ובארוחה הגדולה, כשולחן בופה שמוריד מהעומס על שולחן האוכל המרכזי.
חושבים על הכול מראש
אחד הדברים החשובים ביותר בהורדת לחץ הוא כמובן התכנון מראש. אומנם ישראלים רבים לא מאמינים שאפשר לחגוג חג אמיתי בלי ריצת אמוק לסופר השכונתי, אבל תתפלאו זה אפשרי ומוריד חלק ניכר מהלחץ.
מיזגו לעצמכם קפה, קחו פנקס ועט ותתחילו לחשוב על התפריט. נסו להכניס לתפריט כמה שיותר מאכלים שאפשר להכין מראש ולהקפיא. במאכלים רבים, כולל לחמים ומאפים שונים, ההקפאה לא פוגעת בכלל בטעם (זה סתם מיתוס שתוכלו להפריך בקלות).
חלוקת הבישול על פני כמה ימים, תוריד לכם משמעותית את העומס. חשוב שתשימו לב, שיש לכם מספיק מקום במקפיא עבור המאכלים שאתם מתכננים להקפיא.
קנייה גדולה ומרוכזת
כאמור, אין דבר מלחיץ יותר מקנייה בסופר ביום של הארוחה, העומס בסופר עצמו וכנראה שגם בדרך אליו ובחזרה ממנו, יכול להוציא את שמחת החג גם מהמתלהבים ביותר.
לאחר שסיימתם את כתיבת התפריט. רשמו בהתאם לכל מנה את כל המוצרים שאתם צריכים לרכוש. את המוצרים היבשים כמו: קמח, תבלינים, קופסאות שימורים, ירקות קפואים וכדומה, אתם יכולים לרכוש זמן רב מראש. אפשר גם לרכוש בשר או דגים טריים ולהקפיא עד לזמן הבישול (הטעם נשאר אותו טעם).
את הירקות והפירות הטריים מומלץ לרכוש יום או יומיים לפני הארוחה, אבל אפשר בהחלט ואפילו מומלץ להזמין משלוח שיגיע עד לפתח ביתכם.
סידור יצירתי של מקומות ישיבה
תתפלאו אבל אוכל טעים הוא רק חלק קטן מאירוח מוצלח, החלק החשוב ביותר הוא סידור הישיבה מסביב לשולחן האוכל. בדיוק כמו בחתונות, כדאי מאוד להקדיש מחשבה מי יישב ליד מי, כדי שמסביב לשולחן האוכל יתנהלו כמה שיותר שיחות קלילות. אם בין האורחים שלכם יש הרבה ילדים קטנים אולי תרצו להושיב אותם בפינה נפרדת – הפינה הזו יכולה להיות גם שולחן קפה שנפתח לשניים (תלוי בכמות הילדים), כשהילדים יושבים על כריות נוחות. כך שהילדים ייהנו מפיקניק משלהם ואילו המבוגרים יוכלו לשוחח ביניהם כמעט ללא הפרעה.
פתק קטן על הצלחת שעליו רשום השם של האורח בתוספת ברכה נחמדה, שוקולד או סוכריה, הוא דרך נפלא להושיב את האורחים ולמנוע מדודה ברכה להציק ליעל על זה שהיא עדיין לא התחתנה.
ניצול מקסימלי של הזמן ביום האירוח
כן, אתם בהחלט יכולים לישון בצוהריים של יום האירוח או לראות איזה פרק או שניים מהסדרה שלכם. הכול תלוי בתכנון מוקדם כיצד יראה שולחן האוכל, כולל הסרוויס החגיגי, המפיות התואמות, הנרות, הפרחים או כל עיצוב אחר שמתחשק לכם. אל תשכחו לוודא מבעוד מועד שאף כוס יין לא נשברה ושיש לכם את כל כלי ההגשה שאתם צריכים.
אם אתם יכולים וברור שאתם יכולים – סדרו את השולחן בערב שלפני יום האירוח. באותו ערב תוכלו להאזין למוסיקה טובה תוך שאתם מכינים את הרטבים, משרים את הבשרים ואפילו חותכים חלק מהירקות.
המשימה שלכם היא להגיע ליום הארוחה עם כמה שפחות מטלות – וזו בהחלט משימה אפשרית.
תשכחו מכל סיפורי האימה שסיפרו לכם כשהייתם קטנים, חוויית האירוח לא חייבת להיות מלחיצה. בעזרת הטיפים שהצגנו לכם אנחנו בטוחים שתגיעו הרבה יותר רגועים לארוחת החג השנה (כוס יין אחת לפני שהאורחים מגיעים יכולה לעזור מאוד). כשאתם תהיו רגועים יותר כך האורחים שלכם ייהנו יותר, ותוכלו להשאיר רושם מעולה וזיכרונות טובים.
אבל תהיו מוכנים לכך שגם בשנה הבאה יבקשו מכם לארח 😊
פינת אוכל: שולחן פינת אוכל מיאמי, כסאות דומוס מרופד
ארון לאחסון כלים: ארון לימה