הגעתי אל הקרמיקאית הווירטואוזית קרן טיבי, דרך שדות חקלאיים פתוחים שהציפו אותי בתחושה נינוחה וקלילה. אף על פי שסטודיו הקרמיקה שבקיבוץ נען היה שוקק פעילות, תחושת הרגיעה המשיכה לעטוף אותי גם שם. השילוב בין כלי הקרמיקה המדהימים שטיבי מייצרת, לבין קולות השיוף וצלילי המוסיקה הנעימה יצרו אווירה שלווה של יום שישי אחרי הצהריים.
המתנתי לטיבי בסבלנות, כשבמשך דקות ארוכות היא שייפה באהבה רבה קערית חימר ולאחר מכן שטפה אותה בקפידה. היה לי ברור שהשילוב בין הכישרון האינטואיטיבי של טיבי ותשומת הלב לפרטים הקטנים ביותר, הוא זה שהוליד קרמיקה שכובשת את הלב. כל צלחת, כוס, קערית או כפית משדרים שלמות עיצובית שמעוררת חשק להחליף את כל כלי הזכוכית הקרים בכלי הקרמיקה החמימים.
קרן טיבי יצרנית ומעצבת כלי קרמיקה
טיבי הצליחה להגיע לשלמות עיצובית שהובילה לביקוש עז מצד מסעדות, בתי קפה, מלונות בוטיק ושלל לקוחות פרטיים שהפכו את חייה לעמוסים במיוחד. "גיליתי שזה לא פשוט לנהל עסק בסדר גודל כזה." אומרת טיבי שבתקופות לחוצות יותר (בדרך כלל תקופות החגים) מעסיקה חמישה עובדים כדי לעמוד בדרישה. "אנחנו עובדים כמו במפעל ייצור משעה שבע בבוקר ועד ארבע אחרי הצהריים, ובמשך כל השעות האלו אני משייפת ושוטפת. פשוט עוברת פריט פריט עד שאני שבעת רצון ממנו."
מלבד העובדה הקשה, העמידה הממושכת על הרגליים והרצון שכל "הגשה" תהיה מושלמת – יש עוד דבר משותף בין טיבי ובין השפים של מסעדות הגורמה שמזמינים ממנה את כלי האוכל וההגשה – הפרפקציוניזם. "לא קל לעבוד איתי" טיבי מתוודה "אני רוצה שכל מוצר סופי יהיה הכי קרוב לאיך שראיתי אותו בראשי בזמן שתכננתי אותו. אני יודעת שהעסק מתרחב במהירות ואני צריכה לשחרר שליטה, אבל בסופו של דבר אני מוצאת את עצמי מעורבת בכל תהליך הייצור."
כלי קרמיקה ועריכת שולחן: באדיבות קרן טיבי יצרנית ומעצבת כלי קרמיקה
פינת אוכל: שולחן סאונד בגוון אבץ
אפשר לומר שהגשמת חלום גדול וכבשת לא מעט פסגות והיום כל מי שמכיר את התחום יודע מי זאת קרן טיבי, איך ההרגשה?
"מתחילת דרכי הרגשתי חיבור עז לחומר הזה שנקרא קרמיקה שפשוט מגנט אותי אליו. הקרמיקה ואני מנהלים מערכת יחסים משמעותית ועמוקה – ועד היום היא ממשיכה להדהים אותי. מדובר במוצר נצחי, אקולוגי וגמיש מאוד – בזכות התכונות האלו היצירתיות לא נגמרת, וכל הזמן צצים לי רעיונות לעיצובים חדשים. למרות העומס והלחץ התשוקה לחדש ממשיכה להניע אותי. פעמים רבות אני מרגישה שאני לא מספיקה לייצר את כל מה שאני באמת רוצה."
כלי קרמיקה ועריכת שולחן: באדיבות קרן טיבי יצרנית ומעצבת כלי קרמיקה
פינת אוכל: שולחן דמקה בגוון טבעי
את מרגישה שיש שינוי בהתייחסות לתרבות האירוח וההגשה?
" תחום הקולינריה מפותח מאוד בארץ. במסעדות, במלונות בוטיק, בתי קפה ואולמות אירועים יודעים שהטעמים של האוכל חייבים לבוא לידי ביטוי גם בעזרת הצלחות, הכוסות ושאר הפריטים. תכניות כמו מאסטר שף, משחקי השף וכדומה גרמו לאנשים להבין שההגשה חשובה בדיוק כמו האוכל. יותר ויותר אנשים מעדיפים להגיש, על כלים מיוחדים, את האוכל שהם מבשלים או אפילו מזמינים, ואני לא מדברת רק על ארוחות חגיגיות. יותר ויותר לקוחות מספרים לי שהפינוק שלהם הוא לאכול מצלחות מיוחדות גם בשגרה."
כלי קרמיקה ועריכת שולחן: באדיבות קרן טיבי יצרנית ומעצבת כלי קרמיקה
פינת אוכל: שולחן רנאטו בגוון גרפיט
כשאת מתכננת את הקולקציה הבאה שלך, את בודקת לאן נושבות הרוחות מבחינת טרנדים?
"זה שאלה שהרבה מעצבות שואלות אותי – איך אני יודעת מה אנשים יאהבו? והתשובה היא שאני מעצבת רק דברים שאני אוהבת, דברים שאני רוצה שיהיו על שולחן האוכל שבבית שלי. אני תמיד חושבת גם על המוצרים המשלימים כמו: מפות, ראנרים, מפיות ואני אפילו מעצבת את הסכו"ם. לפעמים המוצרים המשלימים נולדים מתוך בקשות של הלקוחות הפרטיים שרוצים את כל הסגנון, ולפעמים הם נולדים מתוך הצורך שלי לראות מולי רק את הדברים שאני אוהבת."
כשהעסק גדל משמעותית, טיבי החליטה לפתוח סטודיו חדש בקיבוץ נען. כמו בכל סיפור דרמתי, ברגע שהיא קיבלה את המפתח, סגרי הקורונה התחילו. "היה לי סטודיו חדש שהשקעתי בו הרבה זמן וכסף ופתאום אף אחד לא יכול להגיע אליו. הרגשתי משותקת לחלוטין לא ידעתי איך ממשיכים מכאן. למזלי החברים הקרובים שלי שמו לב שנעלמתי ושאלו אותי מה קורה. כשסיפרתי להם על השיתוק שאני מרגישה, הם המליצו לי למכור באונליין וזה מה שעשיתי. עבדתי כמו משוגעת ומכרתי כמויות מטורפות. בכל יום הגעתי לסטודיו והמשכתי לעבוד, לייצר, לארוז ולשלוח וזה פשוט הציל את העסק וגם אותי."
כלי קרמיקה ועריכת שולחן: באדיבות קרן טיבי יצרנית ומעצבת כלי קרמיקה
פינת אוכל: שולחן דמקה בגוון טבעי
כשאני שואלת את טיבי מה היא מאחלת לעצמה בעתיד, טיבי צוחקת "לא מזמן הוזמנתי לפתיחה של מסעדת שף שרכשה את כלי הקרמיקה שלי. לפתע השף נעצר מולי ואמר לי: 'למה לא אמרת לי שזה כל כך קשה להיות בעלים של עסק עצמאי, אין לי דקה לנשום.' עד אז הוא היה שף בבית מלון מפורסם ועכשיו הוא לומד את המשמעות של להיות עצמאי בארץ. אז נכון זה קשה, אבל יש גם סיפוק עצום ואני רוצה להמשיך ולצמוח. בכל פעם שאני מגיעה למלון בוטיק או למסעדה ואני רואה את הכלים שלי, זה ממלא אותי בתחושה חזקה של שמחה. אנחנו הופכים להיות מעצמה קולינרית שמבינה בבישול ובאירוח ואני מאושרת להיות חלק מהחגיגה הזו.
"אם בעבר הרגשתי שזאת יהירות לשים את החותמת שלי מאחורי כל צלחת או כוס, היום אני יודעת שמדובר בסוג של גאווה על שהצלחתי להגיע לטביעת האצבע הייחודית שלי. אני מסתכלת על הקרמיקה כמו על מעשה קסמים ואני שמחה שרואים את נגיעת היד שלי ואוהבים את הפריטים שאני מייצרת."
כלי קרמיקה ועריכת שולחן: באדיבות קרן טיבי יצרנית ומעצבת כלי קרמיקה
פינת אוכל: שולחן רנאטו בגוון גרפיט
הטיפים של קרן טיבי לעיצוב חגיגי של שולחן האוכל:
- ערכו את שולחן האוכל בדיוק כמו שאתם אוהבים ולא כמו שאתם חושבים שהוא צריך להיראות.
- אפשר להוסיף טאצ' ייחודי לכל סועד, באמצעות אלמנטים קטנים כמו סגנון הקשירה של הפלייסמט או הנחת מפית הבד שמתחת לצלחות כך שהיא תשתלשל כלפי מטה.
- בעיצוב מונוכרומטי מומלץ להניח במרכז השולחן פרחים צבעוניים או צמחייה ירוקה.
- שילוב בין ה"ירוק" של הצמחייה לבין נרות לבנים בכלים מעוצבים תמיד יוצר אווירה נעימה.
- שימוש בבדים רכים כמו פשתן או כותנה, יעניק חמימות לשולחן.
- בעיצוב שולחן האוכל בגוון מונוכרומטי או שחור כהה, מומלץ לתת נגיעות של צבעים עזים יותר.
כלי קרמיקה ועריכת שולחן: באדיבות קרן טיבי יצרנית ומעצבת כלי קרמיקה
פינת אוכל: שולחן סאונד בגוון אבץ