שנת 2019, מתבררת כשנה חביבה מאוד לכול אוהבי האוכל. מטרנדים קשוחים ששלחו אותנו למסע צייד אחר "מזונות על" כמו: זרעי צ'יה, ספירולינה או גוג'י ברי. מההכרח להקפיד על אוכל נטול גלוטן ולפעמים גם טעם, ומאכילת חלבון רק מהצומח…
אנחנו זוכים סוף כל סוף לטרנדים שהם גם טעימים וגם משביעים:
טרנד האכילה האינטואיטיבית
בטרנד האכילה האינטואיטיבית, מותר לנו לאכול הכול, אבל הכול, כל עוד אנחנו מרגישים טוב לגבי מה שאנחנו מכניסים לפה. כל מה שצריך לעשות הוא להיות אינטואיטיביים, להקשיב לרצונות של הגוף ולנסות להיענות להם. הטרנד נולד מתוך ההבנה שסיווג מאכלים כטובים או רעים גורם לפעמים ליותר נזק (נפשי) מאשר תועלת בריאותית.
ואלו הכללים הנהדרים של טרנד האכילה האינטואיטיבית:
- תאכלו רק כשאתם רעבים.
- תיהנו מהאוכל שלכם.
- אל תמיינו מאכלים לפי טוב או רע.
- אל תתייחסו לחוקים שקשורים לאוכל.
- אל תעשו רשימות מעקב בנוגע לכמות האוכל שאתם אוכלים וכמה קלוריות יש בו.
כבר אמרנו שטרנד האכילה האינטואיטיבית הוא אחד הטרנדים הנפלאים ביותר בתחום התזונה?
טרנד האכילה הנקייה
אם עד עכשיו פגשנו ספרים וסרטים נקיים, כלומר ספרים וסרטים שאין בהם תיאורים בוטים או סצנות שגורמות לכם להסמיק, היום יש לנו גם אוכל נקי, כלומר אכילת אוכל כמה שיותר קרוב לצורתו הטבעית. הטרנד שהתפרסם הודות לגווינת פאלטרו השחקנית שהייתה לכוהנת לייף סטייל, אומץ גם על ידי החברות המסחריות שמוציאות תווית נקייה על מאכלים מוכנים שונים. התווית הנקייה מעידה על כך שמוצרים שונים כגון: יוגורטים, לחמים, גבינות וכדומה אינם מכילים "לכלוך" כגון: חומרים משמרים, צבעי מאכל או חומרי טעם וריח.
תנועת האוכל האיטי
באופן לא מפתיע, תנועת הנגד למגיפת המזון המהיר התחילה באיטליה, ממעוזי הקולינריה העולמיים. התנועה אולי חרוטה בזיכרון הקולקטיבי בזכות השלכת מאפים איטלקיים על סניף מקדונלד'ס ברומא, אבל לאמתו של דבר היום כבר מדובר בהרבה יותר מפרובוקציה. הטרנד של האוכל האיטי, אינו מדבר על אכילה איטית של אוכל (שיש לה יתרונות רבים מספור כולל ירידה במשקל) אלא על שמירה של תרבויות מזון ושל מסורות מקומיות. הבשלנים והצרכנים רוצים לדעת מהיכן האוכל מגיע, מי מגדל את היבולים, באלו תנאים העובדים נמצאים והאם גידול האוכל והכנתו לא פגעו בסביבה. האוכל לא בהכרח חייב להיות אורגני, אבל הוא כן צריך להיות "טוב, הוגן ונקי" ואם אפשר גם מחובר למקום ולתרבות.
אפס אשפה
טרנד חזק נוסף שמתחבר לבחירות הצרכניות שלנו ולעתיד כדור הארץ נקרא אפס אשפה, או בשמו הלועזי Zero Waste. מכירים את האמרה, "הדבר היחיד שזורקים במטבח הוא את הטבחים?", אז הטרנד הזה לוקח את האמרה הזו והופך אותה לאג'נדה.
כולנו מודעים לבזבוז העצום של אוכל שנזרק מדי יום במסעדות ובמטבחים הביתיים במדינות העולם הראשון. ה-Zero waste טוען שלכול מוצר שאתם רוכשים יש משמעות אקולוגית וכלכלית. לכן, החשיבה צריכה להתחיל עוד לפני הרכישה. שאלו את עצמכם האם למוצר שאתם עומדים לקנות יש עטיפה (רמז: כדאי מאוד שלא!), במקום לקנות פירות וירקות בקילוגרמים, ואז לזרוק את הרקובים לפח – עדיף לקנות בבודדים, ופג התוקף של מוצרי חלב הופך להיות אזהרה ולא השלכה מיידית לפח.
אכול ושתה CBD
אחד הטרנדים הקולינריים היותר מסקרנים הוא מאכלי ומשקאות CBD. לפני שאתם מתחילים להתלהב חשוב לנו לציין – לא מדובר במזון שיגרום לכם "לתפוס ראש". CBD הוא רק אחד מתוך למעלה מ-60 מרכיבים של צמח המריחואנה, כשעד עכשיו כיכב בכותרות אחיו היותר מפורסם, הקאנאביס. שלא כמו הקאנאביס, ל-CBD אין השפעה פסיכואקטיבית, אבל ברי המזל שכבר הספיקו לטעום ממנו מדווחים על תחושת רגיעה מהנה. ה-CBD כבר מככב בשלל מאכלים ומשקאות, מסודה ועד סוכריות גומי, ובמהלך השנה הקרובה הוא צפוי לצוץ בעוד הרבה צורות ומקומות ולהביא איתו הרבה שלוה.
אוכל שמספר סיפור
*פסטה בהשראת חד קרן
ולסיום, מי לא אוהב סיפור טוב? הרי חלק מהארוחות הטובות ביותר שנתקלנו בהן הן כאלה שבכלל לא זכינו לטעום. חישבו על סעודת מלכים בסרט שבו צפיתם, או על קינוח מגרה שעליו קראתם. אחרי ככלות הכול, ארוחה היא הרבה יותר מסך מרכיביה, ואם רק נאפשר זאת, הדמיון שלנו יכול להוסיף לה הרבה מאוד תבלינים. יותר ויותר שפים מבינים כיום את היתרונות באוכל שמספר סיפור. הדרכים ליצור סיפורי אוכל הן מגוונות, מהעלאת הצגה במסעדה, כאשר הסועדים הם משתתפים פעילים במחזה, ועד הגשת מנות שקשורות במיתוסים שונים או באגדות…
אז איזה תבשיל לדעתכם בישלו הגמדים לשלגייה בפעם הראשונה שהיא הגיעה לביתם?