עדיין לא התאוששנו מחום יולי אוגוסט והספירה לאחור לקראת החגים כבר מתחילה…
בין אם אתם אוהבים להפתיע את האורחים שלכם, ובין אם מתחשק לכם להכניס שינוי לארוחת החג המסורתית – בוודאי תמצאו ששני המתכונים האלו מבית היוצר של שף הבית אמיר בילדנר, מכניסים משב רוח מקורי, מפתיע ומרענן.
סשימי אבטיח מהסרטים
מרכיבים:
מוסר ים – החישוב לפי 30 גרם לסועד
חצי אבטיח פרוס למשולשים
גבינת טולום (אפשר גבינה בולגרית במקום)
חבילת פופקורן
צ׳ילי פרוס לטבעות דקות.
עלה בזליקום/נענע על כל משולש
שמן זית
מלח גס
הרכבה:
1) מניחים פרוסת דג על משולש אבטיח
2) מפזרים שמן זית ומלח
3) מפוררים מעט מהגבינה
4) מניחים עלה אחד וטבעת צ׳ילי אחת
סלט סלנובה ירוק עשיר
מרכיבים (ל-4 סועדים):
2 ראשי סלנובה
50 גרם גבינת רוקפור מפוררת
2 כפות שקדים קלויים שבורים
תפוז מפולט וחתוך לחמישיות
וויניגרט קמפרי:
1/3כוס שמן זית
1/3 כוס שמן ניטרלי
6 כפות מיץ תפוזים
3 כפות מיץ לימון
2 כפיות חרדל דיז’ון חלק
3 כפיות דבש
כף וחצי קמפרי
מלח פלפל
בקערה טורפים יחד את כל המרכיבים מלבד השמנים, לאחר מכן מוסיפים בהדרגה עם מטרפה את השמנים עד שנהייה מרקם חלק וסמיך.
הוראות הכנה:
שוטפים את החסה.
מערבבים עם הוויניגרט ושאר המרכיבים.
בתיאבון!
השף אמיר בילדנר, עבד במסעדת קוואטרו של אביב משה וכיום הוא מקיים ארוחות ואירועים פרטיים לקהל הרחב.