טיפים לסידור שולחן החג וגם שני מתכונים קלילים וטעימים
לפני כל משימת אירוח גדולה, אמנדה גלוק ממיאמי – בעלת הבלוג המפורסם Fashionable Hostess – מכינה לעצמה ציר זמן מפורט. "אם ארוחת הערב נערכת בשעה שבע בערב, אז בחמש הצלי נכנס לתנור. בשעה חמש וחצי, ממלאים את כוסות המים. בשעה שש מדליקים את הנרות. בשעה שש וחצי מניחים את הלחם על השולחן," היא אומרת. אמנדה גם מכינה מראש מגשים עם מזלגות וכפות הגשה, ולכל אחד מהם היא מצמידה פתק שמסביר היכן בדיוק להניח אותם. אמנדה מסבירה שהתכנון הזה הציל אותה – פעם אחת היא גילתה שחסרה לה קערית רוטב והיא נאלצה להתקשר לאימא שלה כדי שתביא לה קערית נוספת.
אל תהיו לחוצים כמו אמנדה גלוק. רשימות יכולות להיות נחמדות מאוד, אבל טיימר שמצלצל כל חצי שעה בנוגע למשימה הבאה, יכול בעיקר למרוט את העצבים. הטריק שהכי יעזור לכם לעבור את ארוחת ליל הסדר (כן, ליל הסדר הגיע מהר השנה) עם כמה שפחות סטרס – הוא להתרכז במה שאתם הכי נהנים לעשות, ואת מה שפחות להשאיר לאחרים (מומלץ ביותר) או להפוך למשימה קלה. למשל, אם אתם ממש לא אוהבים לבשל – תרכשו מראש אוכל ביתי טעים וטרי (מבטיחים לא לגלות לאף אחד) ותתרכזו בעריכת שולחן האוכל.
זרים של פרחי פמפס או תמונות פולארויד
ובנוגע לעריכת השולחן – מעצבת הפנים מרינה ישנצ'קו ממליצה לשלב זרים של פרחי פמפס (פרחים מיובשים) בגוונים טבעיים או צבעוניים. "יש הרבה חנויות וגם חנויות אינטרנטיות אשר מוכרות זרים מוכנים של פמפסים ואגרטלים שקופים או צבעוניים. היתרון בפמפסים הוא שהם יכולים להישאר אתכם עוד שנים רבות קדימה… אחרי ארוחת הפסח, תוכלו לשמור לעצמכם את הזרים ולפזר אותם ברחבי הבית להוספת טאצ' אלגנטי ושיקי. שתי ציפורים במכה אחת."
מעצבת הפנים טל אגא בוחרת השנה לעצב את שולחן הפסח בסגנון כפרי ולא מתאמץ, כזה שיוצר אווירה נעימה אבל עם כלים וחפצים שיש כמעט בכל בית, ואפילו במקום פרחים – לקטוף "ירוקים" מהגינה. בבסיס השולחן פורסים מפת משבצות בהירה (ועמידה) ומעל מניחים פלייסמנט עגול מקש.
"אני אוהבת מאוד את המשחק של הטקסטורות והחומרים, לכן בחרתי לשלב שני סוגי צלחות ולא ללכת על מראה ה"סט". הצלחת הראשית שחורה והצלחת של המנה הראשונה עשויה מזכוכית מעוטרת. כדי ליצור חיבור ולהפחית מהעומס, בחרתי בכוסות שתייה קלה מזכוכית מעוטרת. במרכז השולחן אפשר להניח בוצ'ר עץ ועליו כלי זכוכית חומים בגדלים שונים המכילים צמחייה מהגינה ונרות דולקים. חלק מהכלים אפשר לקשט עם חוט חבל עדין. אני תמיד ממליצה על נרות דולקים בשולחן החג – זה מיד יוצר אווירה חגיגית… אבל אין ספק שהחלק הכי חשוב בעיצוב שולחן החג שלי הוא התמונות.
אני אוהבת מאוד שיש עניין בארוחות המשפחתיות – ואף על פי שזה חג פסח ונהוג לקרוא את ההגדה, בכל זאת היה לי חשוב לפתוח עם משהו שיאחד את כולם. מעל כל צלחת מונחת תמונת פולורויד. יש תמונה לכל אחד ממשתתפי הארוחה. כל סועד צריך לשבת ליד התמונה שלו (מעין "סידור הושבה") וכל אחד בארוחה צריך לספר מאיפה התמונה ואיזה זיכרון מתוק היא מעלה. הטאץ' האישי הקטן הזה הוא מזכרת נהדר שאפשר לקחת הביתה, ופתיח כיפי ומאחד לארוחה משפחתית מושלמת. חג שמח."
ואם אתם טיפ טיפונת פחות משקיענים בהשוואה לטל אגא, הטיפ המנצח לסידור שולחן חגיגי הוא לבחור מוטיב אחד ולרוץ איתו לאורך כל שולחן האוכל, בלי להפריע כמובן לנוחות הסועדים. אלו יכולים להיות פרפרים מפלסטיק שמפוזרים על שולחן האוכל ומזכירים את האביב, ואפשר להשתמש בכמה שיותר לבן ובכלי זכוכית ליצירת אווירה אלגנטית (מומלץ רק אם יש אורחים מבוגרים סביב השולחן) אפשר גם לשים פרח אישי באגרטל קטן לכל סועד ועוד ועוד.
ואם אתם שייכים לקבוצה השנייה, אלו שמעדיפים לבשל מאשר לשבור את הראש בנוגע לעיצוב של שולחן האוכל. קבלו שני מתכונים נפלאים.
חרוסת חלומית של אבא, ששלחה לנו מעצבת הפנים חגית כהן
מצרכים:
3 תפוחי עץ חרמון.
תערובת של 200 גרם אגוזי פקאן ואגוזי מלך.
6-7 תמר מג'הול.
יין אדום יבש משובח.
אופן ההכנה:
טוחנים את האגוזים במג׳ימיקס ומוציאים לקערה.
טוחנים את התמרים לכדי עיסה ומוציאים לקערה של האגוזים.
טוחנים גס את תפוחי העץ כשהם מקולפים וללא גרעינים.
מוסיפים את גוש התמרים והאגוזים, מערבבים קלות עד לקבלת מרקם גס (לא טחון).
מניחים בקערה ומוסיפים 1/4 כוס יין (בערך).
מערבבים הכול יחד עד קבלת תערובת שמזכירה טיט?
וזוללים.
*שולחן פינת אוכל 'מיוזיק' וכסאות 'דאלאס' – ZAGA פינות אוכל | עיצוב פנים: חגית כהן | צילום: אורית אלפסי
סלט ברוקולי "מרענן וטעים ממש" של מעצבת הפנים ליאן טרטקובסקי
מצרכים:
חבילת ברוקולי ארוז ושטוף.
בצל סגול.
חמוציות מעובדות.
גרעיני חמנייה קלופים.
הרוטב:
4 כפות מיונז.
3 כפות דבש.
1 כף גדושה חרדל.
3 כפות שמן זית.
1.2 כף מיץ לימון.
מלח ופלפל לפי הטעם.
אופן ההכנה:
שמים בקערה את פרחי הברוקולי.
פורסים את הבצל לטבעות.
מוסיפים את כל הרוטב.
מערבבים עם החמוציות ומפזרים מעל את הגרעינים.
טעים כבר אמרנו?
בין אם אתם בקבוצת המפגיזים בשולחן החג או בקבוצת המשתוללים עם הבישולים –
רצינו לאחל לכם חג פסח נעים ואירוח מושלם.