אוהבים כריכים? הגעתם למקום הנכון! השפית והקונדיטורית הילה בידרמן שיתפה אותנו במתכונים שווים לכריכים עשירים בכל טוב והכי חשוב קלים להכנה. אז תכינו את המצרכים ותרכיבו את סנדוויץ החלומות
לחם בריאות זוקיני אבוקדו וקממבר
1 כיכר לחם בריאות (ממליצה ומאוד אוהבת לחם מלא בגרעינים)
4 זוקיני יפה ובשרני
2 אבוקדו בשלים
קממבר איכותי
אופן הרכבה:
פורסים את הלחם ומניחים על השולחן בצורה מסודרת. חותכים את כל הרכיבים לפרוסות יפות.
מלטפים את הפרוסות בשמן זית ומסדרים יפה את כל הרכיבים בצורה אחידה ויצרתית על הלחם.
מקשטים בפרח קטן ויפה לטעמכם האישי…. עופו על עצמכם!!!!!!
חלה
50 גר' שמרים טריים (17 גר' שמרים יבשים)
1 ביצה
470 מים קרים
1 ק"ג קמח לחלה
120 גר' סוכר
120 מל' שמן קנולה
30 גר' מלח
אופן הכנה:
שמים את כל המצרכים חוץ מהשמן והמלח במיקסר על מהירות של 2 (תלוי במיקסר, המהירות צריכה להיות איטית פלוס), לשים למשך 7 דק' עד שהבצק נראה הומוגני.
מוסיפים באיטיות שליש מהשמן ונותנים לשמן להיספג בתוך הבצק, זמן פעולה משוער הוא 7 דק' עד סיום התהליך, חוזרים על הפעולה עד שהשמן נספג בבצק לחלוטין. לבסוף מוסיפים את המלח ולשים עוד כ-5 דק'.
מכסים את הקערה במגבת ונותנים לבצק לתפוח עד שהוא מכפיל את עצמו (לפחות).
לאחר התפחה ראשונה מחלקים את הבצק לריבועים של 200 גר', מגלגלים לנחש וקולעים לחלה, מלטפים בביצה ומתפיחים בשנית, לפחות שעה…
תנור: 180 מעלות על אפייה (שני פסים), למשך 30-40 דק'.
טרמציני סלט ביצים
לכריך האלוהי הזה חשוב לקנות לחם קסטן איכותי .
סלט ביצים:
2 בצלים
8 ביצים קשות
4-5 כפות גדושות של מיונז
שמן זית
מלח
פלפל
עירית
חותכים את הבצל לקוביות קטנות ומקרמלים במחבת עם שמן זית (עד לקבלת בצל זהוב שקוף).
מגרדים את הביצים בפומפיה על החלק הדק של הפומפיה, מוסיפים את הבצל המקורמל המיונז מלח ופלפל לפי הטעם ומערבבים היטב.
מניחים את הלחם על משטח עבודה ומורחים בנדיבות מהסלט. סוגרים וחותכים את קרום הלחם ולאחר מכן למשולשים, מסדרים יפה על צלחת ומפזרים עירית קצוצה.
באגט מוצרלה תרד ועגבניות
לכריך הזה אני ממליצה על פלוטים רחבים ואיכותיים.
מצרכים:
עיגולי מוצרלה גדולים
חמאה רכה
עגבניות מגי
עגבניות שרי
תרד טרי
בקערה שמים חמאה ומתבלים במלח ופלפל, מערבבים היטב עד לקבלת ממרח אחיד.
מכינים חתיכות פלוטים ופורסים אותם באמצע, מורחים את החמאה המתובלת, פרוסות מוצרלה, עגבניות מגי ושרי מתובלות בשמן זית, מלח ופלפל וחופן נדיב של עלי תרד טריים. מזליפים עוד שמן זית על הכל, סוגרים ועוטפים בנייר אפייה עם חוט פשתן יפה.