גלים מפלסטיק מציפים את חזית בית הספר
משרד האדריכלים UMA מציע להשתמש בבקבוקי פלסטיק כדי לבנות חזית "גלית" בבית ספר לאומנות במקסיקו.
"הישראלים מכורים לכלים החד-פעמיים: מדינת ישראל מדורגת כשנייה בעולם בשימוש בכלים חד-פעמיים לנפש, כשלפי עמותת אדם טבע ודין, בישראל מוציאים האזרחים מדי שנה כ־2 מיליארד שקל על כלים חד-פעמיים" נכתב לאחרונה בגלובס. ההתמכרות לכלים מפלסטיק לצד המשבר האקולוגי החמור גורמים לנציגי הממשלה לשקול הטלת מס "ירוק" על כלים חד פעמיים. אך גם אם יוטל מס ירוק וגם אם ינקטו צעדים נוספים להפחתת השימוש בפלסטיק שהפך למטרד ולמפגע סביבתי – עדיין נזדקק לפתרונות מחזור יצירתיים במיוחד.
בעיית הפלסטיק אינה בלעדית למדינת ישראל, כיום מקסיקו מייצרת כחצי מיליון טון של "אשפת פלסטיק" שבסופו של דבר מגיעה לים. כחלק מפרויקט קונספטואלי שנקרא "גל חדש", משרד האדריכלים המקסיקני – ulf mejergren architects (UMA) מציע ליצור חזית של מבנה בית ספר באמצעות בקבוקי פלסטיק ממוחזרים שנפלטו מהים. המשרד מאמין שחזית מהסוג הזה תשמש כדוגמה חיובית עבור הקהילה המקומית.
לבחירה בגלים האקספרסיביים יש שלוש מטרות:
לעורר את הסקרנות של העוברים והשבים.
להציע סביבה מלאת השראה שבה הילדים יוכלו לפתח את הדמיון שלהם.
להזכיר לעוברים ולשבים מאין הגיעו הבקבוקים.
בקבוקי הפלסטיק מחוברים זה לזה באמצעות יתדות ברזל שבוקעים מתעלת בטון. המעצבים כופפו את בקבוקי הפלסטיק המחוברים כדי ליצור את צורת הגל הרצויה, כאשר כל יחידה של בקבוקי פלסטיק יכולה להכיל שכבה נוספת של בקבוקים. הבקבוקים הקרובים לאדמה ממולאים במלט או בחול כדי להבטיח את יציבות המעטפת.
בנוסף לתפאורה שיוצרים הבקבוקים הצבועים בגוונים של לבן, כחול וציאן – הם גם מספקים מחסה מפני הגשם והשמש, ובמקומות מסוימים הם משמשים כ'עצים' שמעניקים צל.
הפרויקט הוא עוד דוגמה יצירתית כיצד אפשר להפוך את הפלסטיק המזהם ליצירה אדריכלית.