מסיבת תה כזאת עוד לא ראיתם! הילה בידרמן השפית והקונדיטורית הכינה לנו קינוחים טעימים אש ואפילו פינקה במתכונים בלעדיים. אז תרתיחו את הקומקום, תוציאו את המיקסר ותכינו מסיבת תה משודרגת במיוחד
סינבון
בצק –
50 גר' שמרים טריים
300 גר' ביצים (6 ביצים M)
300 מל' חלב (כוס וחצי)
1 ק"ג קמח
150 גר' סוכר (2/3 כוס)
300 גר' חמאה
25 גר' מלח
מילוי –
300 גר' חמאה רכה
100 גר' סוכר (1/3 כוס)
1 כפית קינמון
טופינג –
1 חבילה גבינת פילדלפיה 30%
100 גר' חמאה
4 כפות אבקת סוכר
אופן הכנה:
בצק – שמים את כל המרכיבים במיקסר (וו לישה) למעט החמאה והמלח, לאחר שהבצק אחיד (ממליצה על 7 דק' עבודת מיקסר במהירות בינונית), מוסיפים את החמאה ונותנים למיקסר לעבוד עד שהחמאה נספגת בתוך הבצק. לבסוף מוסיפים את המלח לעוד 5 דק' עבודה, מתפיחים את הבצק עד שהוא מכפיל את עצמו.
מילוי – מערבבים את כל המרכיבים בתוך קערה עד לקבלת קרם אחיד.
טופינג – שמים את כל המרכיבים בקערת מיקסר ומערבלים עם וו ההקצפה עד לקבלת מרקם אחיד, שמים במקרר עד לשימוש.
הרכבת העוגה – מרדדים את הבצק לצורה מלבנית על שולחן העבודה, מורחים באופן אחיד את קרם החמאה-קינמון ומגלגלים לרולדה, חותכים את הרולדה לפרוסות של 3-4 ס"מ. מסדרים בתבנית את פרוסות השבלולים אחת ליד השנייה עד לקבלת תבנית מלאה, מורחים בביצה ומתפיחים עד כשעה. אופים על 180 מעלות ומגדירים מצב חימום עליון ותחתון (שני פסים בתנור).
כשהעוגה מוכנה מרטיבים קלות במי סוכר. לאחר שהעוגה קרה ולפני הגשה, מוציאים את הקרם מהמקרר ומרפדים כל שבלול בעזרת כף. אפשר ורצוי לקשט בפירות העונה.
ריבת הבית
ריבה אפשר להכין כמעט מכל פרי, העיקרון פשוט ועם הרבה סבלנות ואהבה יוצאת ריבה משובחת.
מצרכים –
1 ק"ג פרי חתוך לקוביות
1 ק"ג סוכר
אופן הכנה – מניחים בסיר את הפירות החתוכים ומכסים אותם באופן אחיד עם הסוכר, מבשלים על אש נמוכה עד לקבלת ריבה סמיכה.
טיפ: ניתן לשים תפוחים חתוכים עם הליבה. בתוך הגרעינים של התפוח יש פקטין מהטבע שעוזר להסמכת הריבה, אל תוותרו על התפוח עצמו זה מאוד טעים…
עוגיות מדלן
עוגיית מדלן היא עוגייה מסורתית מצרפת, צורתה היא קונכייה, מרקמה ספוגי וטעמה חמאתי. מושלמת לשעת תה של אחר הצהריים, לעצום עיניים ולהרגיש בפריז….
להכנת העוגייה יש צורך בתבניות סיליקון שניתן להשיג בכל חנות אפייה.
מצרכים –
3 ביצים גודל M
1/2 כוס סוכר
1/2 כפית וניל איכותי
80 גר' חמאה מומסת
200 גר' קמח (כוס)
10 גר' אבקת אפייה (שקית אחת)
קורט מלח
אופן הכנה –
מקציפים במיקסר עם וו הקצפה ביצים, סוכר, וניל עד לקבלת קצף צהוב בננה. בקערית מנפים קמח, מוסיפים אבקת אפייה ומלח. כשהמסה במיקסר תפוחה ובהירה מוסיפים את החמאה המומסת ואת הקמח בשלוש פעימות. מערבבים בעדינות ויוצקים לתבניות מדלן משומנות עד לשני שליש גובה. אופים על 160 מעלות בין 10-12 דק' עד שהעוגיות תפוחות. כשרואים ששוליהן זהובות סימן לזה שהעוגיות מוכנות, מוציאים מהתבנית לרשת או מגש לצינון.
עוגת תפוזים
מצרכים –
5 ביצים בגודל M מופרדות
160 גר' שמן קנולה
500 גר' סוכר
350 מ"ל מיץ תפוזים טרי + גרידה מתפוז אחד
400 גר' קמח תופח
מעט וניל
אופן הכנה –
מקציפים חלבונים עד לקצף יציב, מוסיפים בהדרגה ובעדינות את החלמונים עד לקבלת צבע אחיד. מזליפים את השמן לאט לאט עד שהוא נספג במסה וחוזרים על אותה פעולה עם המיץ תפוזים. מוסיפים בהדרגה את הסוכר ולבסוף את הקמח והוניל ומערבלים היטב עד לקבלת מסה חלקה. המסה מספיקה לשתי עוגות בתבניות אינגליש קייק. אופים על 180 מעלות. העוגה מוכנה לאחר שקיסם יוצא לח.