בחגים, שבתות, אירועים משפחתיים ואירוח חברים האוכל מהווה מרכז. טעמם של המאכלים המוגשים חשוב, אך לא פחות מכך, להעצמת חוויות האירוח בבית, לפינת האוכל יש חשיבות גדולה!
חגי היהודים ידועים במאכלים המסורתיים, מתפוח בדבש וראש של דג בראש השנה, לביבות וסופגניות בחנוכה, אוזני המן בפורים וכן הלאה, אופן הגשת הארוחות בכל אחד מהחגים נתונה להחלטה אישית של כל אחד, למעט פסח.
בחג הזה אנו מצווים על פי ההגדה להיות מסובין סביב שולחן. אפשרות הכנת המאכלים המוגשים לשולחן נתונה בידי המארחים, יש הלוקחים את הכול על עצמם ויש המעדיפים לחלק את הביצוע בין המוזמנים, משפחה או חברים.
בסופו של דבר הכול עולה על השולחן כאשר מגיעים בקריאת ההגדה ל"שולחן ערוך" והציפיה גדולה. משימה אחת הקודמת לכל נתונה בידי המארחים פינת אוכל מותאמת למספר המיועד של הסועדים, ליצירת חווית אירוח מושלמת בבית. יש בתים בהם יש פינת אוכל גדולה, מלבנית, ריבועית או עגולה המותאמת למספר רב של מסובין.
אולם ברוב המקרים גם בבתים אלה יש צורך בהגדלת השולחן ותוספת כיסאות. בדיוק למטרה זו קיימים בחברת ZAGA שולחנות אותם אפשר להגדיל עד פי שלושה מגודלם הקבוע. לפנים, הגדלת שולחן הייתה מלווה בתוספת הרחבות שנשמרו למטרה זו. נכון להיום, בזכות פיתוח וטכנולוגיה מתקדמת הגדלת השולחן נעשית בקלות וללא מאמץ בעזרת הרחבות המאוחסנות בשולחן.
מחברת ZAGA מוגש לכם מתכון של עוגת פסח הנלקח מפנקסה של סבתא המרבה לארח משפחה וחברים:
ריבועי שומשום של סבתא אהובה
מרכיבים:
- 1/2 ק"ג שומשום לבן
- 2 ביצים (מוקצפות קלות)
- 8 כפות סוכר
- 6 כפות שמן קנול (או כל שמן אחר רק לא שמן זית)
- 2 כפות קמח תפוחי אדמה.
אופן הכנה:
מחממים תנור ל 170- מעלות. מערבבים את כל החומרים, מרפדים תבנית בנייר אפייה, בידיים רטובות מעט משטחים את התערובת, מכניסים לתנור למשך כעשרים דקות, עד שהקצוות מזהיבים. להוציא מהתנור וכשזה עדיין רך לחתוך למלבנים, מניסיון, הכי טוב להשתמש בסכין גלגלת של פיצה. העוגיות יתקשו כאשר יתקררו.
בתיאבון וחג שמח.
צילום בחסות חברת ZAGA – פינות אוכל, מאת דב יהלומי פורסם במגזין בנין ודיור